Як правильно підготуватися до вивезення будівельного сміття: поради від експертів

Необхідність в утилізації будівельних відходів виникає в різних ситуаціях. Сміття утворюється після косметичного чи капітального ремонту, демонтажних чи реставраційних робіт, у процесі будівництва та у багатьох інших випадках. Такі відходи часто пов’язані з великою кількістю пилу та бруду, у зв’язку з чим позбавитися їх хочеться якнайшвидше. Як правильно підготуватися до вивезення та утилізації будівельного сміття?

Рекомендації з підготовки сміття

Експерти в цій галузі пропонують кілька слушних порад для тих, хто хоче легко і швидко позбутися будівельних відходів на своїй території:

  • Визначте тип сміття. Завдяки цьому буде простіше організувати процес та розсортувати сміття.
  • Складіть план вивезення. Це особливо актуально, коли вивіз здійснюється безпосередньо в процесі проведення будь-яких робіт, або кількість сміття велика. Також важливо визначити дати початку та закінчення вивезення, якщо утилізувати все сміття в один день неможливо.
  • Ретельно зберіть та розсортуйте будівельне сміття. Сортування здійснюється відповідно до типу матеріалів та розмірів сміття. Таким чином, можна відокремити матеріали, які можуть піти на переробку, які слід подрібнити тощо.
  • Підготуйте спеціальні мішки для фасування будівельного сміття. Для цих цілей використовуються щільні плетені мішки, що забезпечують герметичність та стійкість до розривів. Краще запастися великою кількістю мішків, щоб вони не були надто важкими після розфасовки.
  • Розкладіть сміття по мішках. Оптимально, щоб вага кожного мішка не перевищувала 25-30 кг. Займатися фасуванням можна самостійно, що дозволить заощадити гроші, або скористатися послугами професійної компанії з вивезення сміття. На цьому етапі варто заздалегідь знайти надійну фірму, яка надалі здійснюватиме вивезення будівельних відходів на утилізацію.
  • Укласти договір з обраною компанією. Важливо обговорити точні дати, терміни вивезення, обсяг, тип будівельного сміття та інші нюанси. Це допоможе організувати графік робіт та підібрати найкращий транспортний засіб.

Правила вивезення будівельного сміття

Важливо розуміти, що є норми утилізації будівельних відходів, закріплені на законодавчому рівні. Виносити таке сміття на звичайний смітник разом із ТПВ заборонено, оскільки воно становить потенційну небезпеку для людей, навколишнього середовища. Будівельні відходи можуть спричинити травми, виділяти шкідливі випари і навіть спалахувати. Ось чому їх слід вивозити на полігони для утилізації, поховання чи переробки.

Щоб уникнути штрафів за неправильне вивезення будівельного сміття, оптимально найняти професіоналів, а не займатися цим самостійно. Спеціалізована компанія забезпечить:

  • великий комплекс послуг (включаючи збирання, сортування, фасування, винесення, навантаження тощо);
  • кваліфікований персонал з колосальним досвідом роботи у сфері вивезення будівельних відходів;
  • автопарк спеціалізованих транспортних засобів, які дозволяє підібрати оптимальний варіант для будь-яких обсягів та ваги будсміття;
  • гнучкий графік роботи, завдяки якому можна замовити вивіз у зручний день та час.

Професійний вивіз будівельного сміття — це можливість заощадити свої сили, час та нерви. Правильно підготовлене сміття не вимагатиме великих фінансових витрат, а допомога фахівців позбавить клопоту.